W i j z e v r o u w

Podcast

Eens je als vrouw de veertig voorbij bent, drijft de menopauze als een donkere wolk boven je uit. Straks dreigt uitdroging en verminderd libido en ben je zo’n beetje afgeschreven. Maar dat kan toch niet het volledige plaatje zijn? Is die fameuze overgang ook geen transformatie naar een opwindende nieuwe fase? 

Schrijver Eva De Groote en therapeut Isabel De Waele menstrueren nog maar komen in de buurt van de gevreesde overgang. Op zoek naar antwoorden trokken ze onder andere naar een gynaecoloog, een menopauzespecialist, een herborist, een sjamaan en een seksshop. Onderweg documenteerden ze hun eigen verwonderingen. 

De podcast Wijzevrouw telt 6 afleveringen van 40 minuten. Je kan hem via deze link beluisteren of rechtstreeks op Spotify.

Tekening: (c) Randall Casaer

Vrouwencirkels

Wijzevrouw organiseert ook vrouwencirkels, specifiek rond het thema van het ouder worden als vrouw. We maken samen een veilige en heilige ruimte om te getuigen over wat ons bezighoudt op onze tocht naar de Wijzevrouw. We wisselen ervaringen, vragen, plezier en steun uit.
Cirkelhoedsters zijn Isabel De Waele en/of Eva De Groote en/of Kathleen Melis.

Inschrijven doe je met een mailtje naar wijzevrouw@sidhe.be. Zit de cirkel vol, dan kom je op de wachtlijst. Als je inschrijft, hebben we graag dat je ook komt. Ben je toch verhinderd, laat het ons weten, dan kan een andere vrouw jouw plekje innemen. We werken met een vrije bijdrage die je op het moment zelf meebrengt. 

   

  *** n i e u w e  d a t a *** 

  • vrijdag 3 maart, 19u30, Lillo-Antwerpen
  • vrijdag 17 maart, 19u30, Lillo- Antwerpen
  • zaterdag 25 maart, 10u, Gent 
  • vrijdag 14 april, 19u30, Gent 
  • vrijdag 5 mei, 19u30, Gent 
  • zondag 28 mei, 19u30, Ellezelles 
  • zondag 4 juni, 10u, Gent
  • zondag 11 juni, 15u, Lillo 

   

  Foto: (c) Ellen van den Bouwhuysen

  Lezingen

  Eva De Groote geeft speelse lezingen over de perimenopauze en het avontuur van het ouder worden als vrouw. Een ontmoeting boordevol informatie en praktische tips, met ernstige bespiegelingen over transformatie en grappige anekdotes over het vallen en opstaan onderweg. Neem contact op met Eva als je een Wijzevrouw-lezing wil boeken in je bib, CC, vriendenkring, ...
  evadegroote@sidhe.be

  Foto: (c) Ellen van den Bouwhuysen

  Workshops

  Regelmatig hosten we ook een fijne selectie van workshops, een divers aanbod van wat helpend kan zijn tijdens de overgangsjaren. Zo is, tijdens het voorjaar 2023, Hannelore Mattheus enkele keren te gast met haar workshop Becoming a Wisdomkeeper. En ook Mireille Verplancke komt haar verzamelde en doorleefde wijsheid delen. 

  Alle activiteiten worden telkens ook aangekondigd via de Wijzevrouw Facebookpagina of volg op Instagram.

  Meer info via wijzevrouw@sidhe.be.