W i j z e v r o u w

Podcast en deelcirkels

Eens je als vrouw de veertig voorbij bent, drijft de menopauze als een donkere wolk boven je uit. Straks dreigt uitdroging en verminderd libido en ben je zo’n beetje afgeschreven. Maar dat kan toch niet het volledige plaatje zijn? Is die fameuze overgang ook geen transformatie naar een opwindende nieuwe fase? 

Schrijver Eva De Groote en therapeut Isabel De Waele menstrueren nog maar komen in de buurt van de gevreesde overgang. Op zoek naar antwoorden trokken ze onder andere naar een gynaecoloog, een menopauzespecialist, een herborist, een sjamaan en een seksshop. Onderweg documenteren ze hun eigen verwonderingen.

  • De podcast telt 6 afleveringen van 40 minuten. De eerste aflevering van de podcast Wijzevrouw werd gelanceerd op 21 oktober. Je kan hem via deze link beluisteren of rechtstreeks op Spotify.
     
  • Sídhe start ook met deelcirkels rond het avontuur van het ouder worden als vrouw.
     
  • Extra: Op zondag 4 december van 10 tot 16u geeft Hannelore Mattheus van Wild Wild Botanical de bijzondere workshop 'Becoming a wisdomkeeper' over de transitie van de perimenopauze. Deze workshop is intussen volzet, maar hou haar website in het oog voor nieuwe edities.


O p r o e p
Wijzevrouw krijgt steun van het
Vlaams Audiovisueel Fonds en van Helan die een groot gedeelte van het project mogelijk maken. Aanvullend zijn de makers nog op zoek naar de laatste middelen via crowdfunding. Via deze link kan je hen steunen bij het creëren van de laatste afleveringen.

Meer info via evadegroote@sidhe.be.

 

Tekening: (c) Randall Casaer