d r u m a

Maak je eigen gewijde drum
09.01.2023

We bouwen een sjamanendrum en wijden hem in volgens druïdische traditie onder leiding van Stefaan Loncke van Ahawa in samenwerking met percussionist Robbe Kieckens en geluidskunstenaar Ruben Nachtergaele. Een gewijde wordt o.m. gebruikt om voorbij de zintuiglijke realiteit contact te maken met het onzichtbare, het onkenbare, en is een begeleider op je sjamanistische pad. Door hem zelf te bouwen en te gebruiken, wordt het een bezield instrument dat aan jou verbonden is. Door hem in te wijden volgens de oude druïdestructuren, wordt je drum een geesteswezen met een eigen leven.

We starten de dag met het openen van de rituele ruimte. Behalve het fysiek werken aan de drum, maken we in deze ceremoniële workshop een contract met het vel, offeren we aan de dieren, maken we een reis om het frame te ontvangen, is er het geboorteritueel en het huwelijk van het frame en de drum en ronden we af met het wakker maken van de drum.

Om je drum persoonlijker te maken kan je een tak meebrengen die als handvat kan dienen aan de achterkant van je drum. Die tak is dan ongeveer 20 cm lang en ongeveer 3 cm doorsnede. Er mag een splitsing in de tak zitten (Y-vorm), maar dat hoeft niet. Daarnaast mag je ook een tak meebrengen van tussen de 30 en 40 cm met een dikte van 2 tot 2,5 cm die zal dienen als drumstok. Wij zullen er zelf ook enkele voorzien voor wie er geen vond. Je kan eventueel ook extra's meebrengen die je graag aan je drum wil vastmaken (bv. veren, schelpen, takjes, ...).

 

Wij zorgen voor de vellen en de frames en voor het afwerkingsmateriaal van je drumstok. De dieren werden niet gedood voor hun vel. We werken met voornamelijk met paardenvellen; enkele geitenvellen zullen ook voorhanden zijn.

Praktisch:
Maandag 9 januari 2023 om 10u (tot waarschijnlijk 18 of 19u - hou er rekening mee dat het kan uitlopen)
Locatie: Maarkedal, Oost-Vlaanderen op 4 km van station Ronse.
Kostprijs: 275 euro (soep en brood, thee en versnaperingen zijn inbegrepen in de prijs) 
Schrijf je in voor 15 december door een e-mail te sturen naar welcome@sidhe.be en het bedrag over te schrijven op rekeningnummer BE34 8905 9440 2590 op naam van Sídhe vzw.